5 redenen waarom muziek (luisteren) goed voor je is

 In Geen categorie

Iedereen weet te vertellen dat muziek ‘goed voor je’ is. Maar waarom eigenlijk?

 1. Muziek maakt je slim
  Door het maken én het luisteren van muziek legt het brein unieke verbindingen. Niet alleen tussen de linker- en rechterhersenhelft, maar ook tussen hersendelen voor en achter in het brein. Er is zoveel te verwerken in je brein. Zoals emotie, klankverwachting, motorische reacties, analyseren en herinnering. Met muziek stimuleer je al die verschillende functies in de hersenen, en meer!
 2. Muziek maakt je blij
  Als je luistert naar muziek maak je dopamine aan. Dat hebben Canadese wetenschappers aangetoond. Dit ‘geluksstofje’ ervaar je ook na het eten van chocolade. Alleen dan is muziek luisteren goed voor de lijn ;)!!
 3. Muziek maakt je creatief
  Door bezig te zijn met muziek leer je nieuwe ‘patronen’ ontdekken. Ook bij het luisteren van muziek ben je creatief bezig; Door te interpreteren. Als je zelf muziek maakt ben je vaak ook bezig met componeren en improviseren. Door je creativiteit te ontwikkelen zul je flexibeler in het leven staan. Onderzoekers aan de Michigan State Universiteit ontdekten dat wie als kind veel bezig is met kunst en muziek, meer kans heeft om later een uitvinding te doen of een eigen bedrijf uit te bouwen.
 4. Muziek helpt tegen stress
  De bloeddruk laten dalen, de hartslag vertragen, de ademhaling rustiger maken, het cortisolgehalte verlagen en de spierspanning verminderen: het kan met muziek. Dit is onder andere aangetoond met Air on a G string van J.S. Bach. Leuk weetje: een aantal muziekwetenschappers en de Britse band Marconi Union hebben het meest ontspannende liedje ooit gemaakt. Ten slotte:
 5. Muziek luisteren en/of maken is gewoon heel leuk
  En je kan nooit teveel leuke dingen doen!
Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0